مقالات آجیل ، خواص آجیل ، معرفی انواع آجیل ، روش تهیه میوه خشک ، انواع میوه خشک
-
آخرین به روز رسانی در 13 شهریور 1401
صادرات آجیل و خشکبار یکی از مزیتهای ایران در صحنه تجارت بینالمللی است و کشور ما با در اختیار داشتن منابع بسیار تولید در این عرصه میتواند پیشرو باشد. چندین دهه است که صادرات انواع خشکبار به عنوان یکی از اهداف مهم تولیدکنندگان و تاجران عرصه خشکبار در دستور کار قرار گرفته و توانسته بخش زیادی از محصولات این حوزه برای بازارهای جهانی بستهبندی و ارسال شود.
هدف از صادرات خشکبار و سود حاصل از آن
صادرات خشکبار ایران به دلیل کیفیت بالای محصولات و مزیت رقابتی که در نیرو کار و... دارد از وضعیت خوبی برخوردار است. در کنار این عامل تفاوت واحد پولی و نوسانات ارزی روبهرشد میتواند حاکی از این باشد که سود صادرات خشکبار بالا است. گزارشها نشان میدهد که صادرات انواع خشکبار در ایران با رشد 43 درصدی همراه بوده و ارزآوری قابلتوجهی برای ایران و تاجران این صنعت داشته است. در سطح جهان آمار و ارقام نشان میدهد که 5 درصد از کل صادرات جهان به ایران تعلق دارد که معادل بیش از 2 میلیارد دلار است. این موارد حاکی از آن است که نهتنها سود حاصل از صادرات این محصولات زیاد است به دلیل ارزآوری زیادی که دارد و تفاوت واحد پولی به لحاظ اقتصادی و تجارتی توجیه خوبی دارد.
قوانین صادرات آجیل و خشکبار به کشورهای خارجی
صادرات خشکبار به کشورهای خارجی در عین این که درآمد خوبی دارد ولی سختیها و چالشهای خاصی نیز به همراه دارد، یکی از این موارد مباحث مربوط به قوانین و مقررات است. در ادامه تلاش میکنیم قوانین و مجوزهای مربوط به این نوع صادرات را با هم مرور کنیم.
- تمامی محصولات صادراتی باید استانداردهای عمومی مانند سیب سلامت، تأیید کیفیت و سلامت بندی داشته باشند و در آزمایشگاههای تخصصی برگه سلامت محصول دریافت کنند. در کنار این موارد اخذ مجوزهای تخصصی و ایزوهای مرتبط با محصول میتواند بهعنوان مزیت رقابتی و شانس پذیرش در بازار خارج برای آن بررسی کنند.
- در بعضی از خشکبارها مانند بادام به دلیل مسئله مایک و توکسین باید ثابت کنند میزان آلاینده بودن آن مناسب و آسیبزننده نیست.
- برنامههای تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) یکی از مهمترین آزمایشهای مربوط به حوزه خشکبار است و باید ثابت کنند مادههای سالمونلا و E. Coli وجود ندارد یا از حد مجاز فراتر نرفته است.
- توجه به میزان رطوبت، اندازه، میزان و نوع مواد نگهدارنده و رتبه کیفیت بسیار اهمیت دارد.
- در برچسبهای مربوطه به بستهبندیهای صادراتی درج نام محصول، کیفیت و نوع فراوری آن، اطلاعات کامل محصول، درجهبندی، سال تولید و... بسیار مهم است و باید درجه شوند.
- گواهیهای امنیت غذا حتماً برای خشکبار صادراتی باید تهیه شود. رایجترین گواهیها عبارتاند از BRC/FSSC22000/ IFS
- درصورتیکه خشکبار ارگانیک و محیطزیست دوست هستند حتماً باید گواهی IFOAM را برای محصولات اخذ کرد.
مراحل صادرات خشکبار از ایران به کشورهای دیگر
- باید تحقیقات بازار انجام دهید، بازارهای جغرافیایی مختلف و پرمتقاضی صنعت خشکبار را شناسایی کنید، رفتار مردم، نحوه خرید و علایق آنها را کشف کنید
- به دنبال تأمینکنندگان رفته و فرایند تأمین محصول را مورد سنجش قرار دهید. در این مرحله میزان توانایی منابع مالی، شرایط نگهداری و کیفیت محصول بسیار حائز اهمیت است.
- باید اطمینان حاصل کنید مشتری خارجی برای خشکبار وجود دارد و میتوانید برای محصولات خود خریدار پیدا کرده و با شرایط قیمت، نحوه حملونقل و بستهبندی محصول به تفاهم دست پیدا کنید. در این مرحله باتوجه به کشور مقصد و محصول انتخاب شده باید مجوزهای مربوط به آن را صادر کرده را اخذ و تمام قوانین مربوط به کشور مقصد را باید اخذ کنید و آزمایشهای لازم اجرا شوند. بعد از تأیید محصول به لحاظ بهداشتی و سلامتی و مشخصشدن درجه کیفیت محصول باید مطابق با نیاز و شرایط بازار، درخواست خریدار خارجی و ... بستهبندی خشکبار را انجام دهد.
- باتوجه به توافق صورتگرفته در مورد نحوه حملونقل صورتگرفته با خریدار خارجی و مکان تحویل، ارسال محصولات مطابق با برنامه زمانبندیشده صورت میگیرد و محصولات از طریق مبادی رسمی از کشور خارج میشود. در این مرحله باید مجوز خروج محموله از کشور و انجام فرایند اداری صورت بگیرد و بار از مرز خارج شود.
- تحویل بار به خریدار در محل مورد توافق است و بهتر است این توافقات بر اساس مدلها و قواعد بینالمللی تعریف شده باشد و فرایندهای مالی شفاف و واضح باشند.
کشورهای مناسب برای صادرات آجیل و خشکبار
کشورهای زیادی در لیست صادرات انواع خشکبار هستند و تاجران ایرانی توانستهاند خشکبار ایران را تا قلب این کشورها ببرند. بر اساس تجارب و تحقیقات تیم یونیک ناتس کشورهای کانادا، ایالات متحده عربی ، ترکیه ، روسیه، کشورهای اروپایی، قطر و... بهترین مقاصد صادرات خشکبار هستند. خرمای صادراتی ایران در کشور کانادا تقاضای خوبی دارد و روسیه در سال 2018 بیش از 200 میلیون دلار خشکبار ایرانی خریداری کرده است.
مشکلات صادرات آجیل و خشکبار
کشور ما به دلیل تحریم با مشکلات بسیاری در زمینه صادرات دست و پنجه نرم میکند . شما باید با یک مشاوره حرفه ای برای دور زدن برخی از این مشکلات صحبت کنید .
یونیک ناتس از بزرگترین صادر کنندگان و وارد کنندگان آجیل و خشکبار است .امید است بتوانیم تا سهم بازار بیشتری از آجیل و خشکبار را در بازار های جهانی از آن خود کنیم .
- مشکلات ارزی و فرایندهای ورود ارز به کشور
- کمبود محصول باکیفیت و تولید پایین به نسبت نیاز بازار خارجی
- چالشهای مربوط به فرایند بازاریابی و شناخت مشتری خارجی
- مشکلات و چالشهای کیفیتسنجی، بستهبندی و تعیین کیفیت
- مشکلات ناشی از حملونقل و عدم اتصال به بازارهای جهانی
استاندارهای صادرات خشکبار
هر کشوری برای خود استاندار هایی برا ارزیابی واردات هر محصولی و کالایی دارد . شما هم باید به صورت جداگانه استاندارد های کشور هدف خود را به خوبی بررسی کنید .در ادامه برخی از نکات کلی که باید برای صادرات آجیل و خشکبار به کشور های خارجی رعایت کنید را قرار داده ایم .
- در بستهبندی خشکبار باید علاوه بر رعایت اصول بهداشتی باید اطلاعات محصول، ترکیبات، کیفیت و ... درج شود.
- اخذ گواهینامه استاندارد بودن خشکبار صادراتی برای همه کشورها مهم است، تاجران و صادرکنندگان باید ثابت کنند خشکبار آنها استانداردهای لازم را دارند.
- درخواست و اخذ گواهی سلامت خشکبار باید مطابق کشور صادرکننده و واردکننده باشد و تأییدیههای سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و... را دریافت کرد.
- حملونقل خشکبار باید توسط شرکتهای معتبر و توسط وسایل نقلیه سالم؛ مجهز و دارای امکانات گرمایش یا سرمایشی حمل شود.
محصولات محبوب
انجیر خشک خندان
آجیل یونیک به عنوان خریدار انجیر خشک خندان از یک سو و فروشنده انجیر خشک خندان از سوی دیگر در سرتاسر
بادام سنگی
آجیل یونیک به عنوان خریدار بادام سنگی از یک سو و فروشنده بادام سنگی از سوی دیگر در سرتاسر شهرهای
بادام منقا
بادام پوست کاغذی یا بادام منقا یک نوع از بادام می باشد که پوسته چوبی آن ، با فشار انگشت به راحتی
پسته احمد آقایی
پسته احمد آقایی یکی از انواع پسته است که از معاملات زیادی برخوردار بوده و اکثر خارجی ها این نوع